Spørsmålet er : Hva er det Norges landslag hadde i 2000 som landslaget mangler nå i 2017?

Våre Landslagshelter mener at det viktigste som skiller datidens landslag med dagens landslag er knallgode og hardtslående midtstoppere av en europeisk høy klasse, profiler og erfaring. Dette er det som trekkes frem. Dessuten er det også helt avgjørende med flere naturlige målscorere på laget og markante profiler i toppen. I 2000 hadde vi helt supre spisser i de europeiske toppklubbene som Flo, Solskjær, Carew og Iversen blant andre.

Disse 4 stjernene innen fotball hadde tilsammen 91 landslagsmål på samvittigheten og de var rett og slett uten sammenligning gull verdt for Norge. Det er mange ulikheter mellom landslaget i 2000 og landslaget 2017. Den gang hadde vi veldig mange etablerte spillere og dessuten hadde vi helt bunnsolide forsvarsspillere som forsvarte det norske målet med glans. Dagens spillere derimot har forskjellig taktikk og strategi som spillerstil, men det som er bra med det norske unge landslaget nå er nettopp at de er ferske og derfor kan ta til seg mye erfaring og informasjon og bli formet mer av treneren slik at treneren har mer påvirkningskraft på spillerne og derfor også hvordan de vil komme til å spille i fremtiden.

Idag er spillerne også bedre enn før til å variere spillet og det kan også ha positiv effekt. Når det gjelder ressurser så er støtteapparatet rundt fotballspillerne optimalt nå. Landslaget har mer penger å rutte med og det kommer spillerne tilgode ved at de blir fulgt opp bedre og får bedre støtte rundt seg til enhver tid. Samtidig er nok dagens landslag enda bedre mellom 16-metrene, men så er det jo en fordel siden det vil være der kampen avgjøres.

SLIK KAN NORGE KOMME SEG TIL EM

  • 1. Italia : Dersom Norge vil slå Italia og Malta så går vi strake veien til EM. Det vil bli en tøff vei

men det er absolutt mulig.

  • 2. Et poengtap for Kroatia : Kroatia har vært gjennom mye rart den siste tiden, alt fra sparking av

treneren sin til dårlige resultater. Om Kroatia taper flere poeng så kan dette være positivt for

Norge.

  • 3. Den beste gruppetreeren : Norge kan rett og slett gå videre som beste gruppetreer men det

betyr også at Norge sine kamper mot Malta blir strøket for godt.

  • 4. Playoff : Det viktigste her er om Norge blir seedet. Om dette skjer så kan Malta-kampen bli

en viktig kamp i så måte.

Oppsummert så kan vi peke på at det positive med landslaget for Norge i 2000 var da at spillerne var godt etablerte, de var trygge på spillerstilen sin og hadde mange mål på samvittigheten, rundt regnet 91 fordelt på Carew, Iversen, Flo og Solskjær som alle hevdet seg i europeiske topplag på den tiden. I tillegg hadde vi helt bunnsolide forsvarsspillere på det norske landslaget som forsvarte det norske målet på tro og ære. Nå i 2017 er det skjedd mange forandringer. Vi har et ungt og uerfarent landslag, men de er kreative i spillerstilen og i tillegg så er de bedre enn tidligere spillere innenfor 16-metrene, og det er jo der kampene i all hovedsak blir avgjort. Dessuten så har dagens landslag et mye bedre støtteapparat rundt seg enn tidligere landslag og dette er også positivt.