Mange forbinder Norges EM-opptreden i år 2000 med slager ”Bønda i fra Nord”, denne fotballsangen ble egentlig laget til VM i 1998 – men var minst like populær to år etterpå. Bak låta står bandet Racer, også bedre kjent som Dum Dum Boys. Det var nesten ikke et tørt øye blant fotballglade fans i Norge når denne låta ble spilt i forbindelse med en landskamp. Mye av grunnen til det var at mange forbindet låten med den fantastiske seieren over Brasil i VM to år tidligere.

Mange følte seg nok litt truffet av låta, at de selv var bønder, eller at de skrudde av sola og satte på TV’n i det den legendariske kommentatoren Arne Scheie skulle kommentere Norge eller et av de andre lagene som deltok i mesterskapet. Arne Scheie er også velkjent som kommentator av hopprenn, og i verdens største hoppbakke i Vikersund – har han til og med sin egen fanklubb. Så populær er altså denne kjære og kjente kommentatoren, og populariteten fortsetter den dag i dag selv om man nå har pensjonert seg i dag.

Også i dag, over 15 år etter – er det mange som synger til med full hals når man hører ”Bønda i fra Nord.” Men selv hvor populær låta ble, tok den aldri over tronen som den ultimate norske fotballlåta. Denne er det nemlig den folkekjære sangen ”Alt for Norge” som har. ”Alt for Norge” ble sunget av Drillos – altså av landslagsspillerene selv. Det gjorde så klart at låta ble ekstra kjær for alle som er glade i norsk fotball.

Denne ble faktisk så populær at mange kalte den for Norges uoffisielle nasjonalsang i mange år etter VM i 1998, og den spilles fortsatt foran mange landskamper den dag i dag. Ikke bare er det en utrolig fin låt, den minner fotballglade nordmenn om den gangen Norge var gode i fotball – noe som dessverre begynner å bli lenge siden.

Norge har ikke vært i et mesterskap siden EM i 2000, selv om det har vært på nære nippet et par ganger. De som er fotballgale begynner derfor nå å savne Norge i et mesterskap, og håper så inderlig vel at fotballandslaget klarer det ved neste korsvei.

For noen fungerer det som et plaster på såret at det norske kvinnelandslaget har både kommet til EM og VM i mellomtiden, mens for andre er det kun herrelandslaget som virkelig teller.

Om Norge skulle komme til et mesterskap igjen blir det nok laget en ny norsk fotballlåt som vil toppe hitlistene, og som vil spille seg inn i folk sine hjerter – sammen med de elleve spillerne på banen. Men hvem som kommer til å lage den nye norske fotballsangen er fortsatt uvisst. Om den kan kapre det fotballglade publikum på samme måte som ”Bønda i fra Nord” og ”Alt for Norge” forblir uvisst – men at den likevel kommer til å bli rimelig populær er ganske sikkert. Med andre ord er det bare å glede seg til neste gang Norge kvalifiserer seg til EM eller VM.