EM i 2000 ble arrangert i Nederland og Belgia. Frankrike vant mot Italia og franskmennene prøver nå i disse dager å komme seg tilbake til de samme glansdager som 2000. Det samme kan sies om Norge som også ønsker å komme seg tilbake til de dager da Norge faktisk var med i EM. Norge er ikke like kravstore som andre større fotballnasjoner. Det er ikke seier over alle som gjelder, men seier over nok til å delta.

EM i 2000 huskes for mange ting, men støtteapparatet er ofte en av de tingene som man ikke husker så godt i 2000 EM. Det er derfor viktig at vi flytter fokuset litt bort fra spillerne og setter det på støtteapparatet som var noen av grunnen til at spillerne kunne prestere så bra.

Nils Johan Semb var treneren og godt kjent. Semb var sjefen med stor S og engasjerte seg i det meste. Han kom ofte med meninger om ting som også ikke var sportslige. Drillo var sportens mann og kommenterte sjeldent annet enn sport. Semb var dyktig til å skryte av spillerne.

Harald Aabrekk var assistenttrener og den viktigste for Semb. Aabrekk gikk godt sammen med Semb og fikk nok mye ufortjent kjeft.

Erik Thorstvedt var keepertrener. Erik var husket for sin store karriere i Tottenham og en meget dyktig keeper. Han ga seg i 1996 og var fersk som trener på sidelinjen. Mannen på 1,93 meter var talsmann for spillernes koner og samboere.

Lars Engebretsen var lege. Han fikk kallenavnet «Dr. Cirka» fordi han sjeldent var helt konkret. Han var aldri helt presis på tid og ganske rundt på friskmeldinger.

Roar Robinson var fysioterapeut og kjente nok spillerne aller best. Veldig glad i spillerne da mange spillere pratet med Roar under behandling. Alltid klar for å gi spillerne det de trengte av behandling døgnet rundt.

Leif Arne Lystad var fysioterapeut. Han kom fra Molde og var en ganske morsom type som vanligvis jobbet med G19 landslaget. Han pleide å dra noen fine Erik Brakstad immiteringer.

Jon Jameson var medieansvarlig. Han fikk en tøff jobb med dette. Det er ikke lett å være lagets talsmann samtidig som man er presseemann.

Dag Vestlund var sikkerhetssjef. Han var kjent for å være litt streng og ganske firkantet. Han firte ikke på reglene og kjenner miljøet godt. Han var respektert.

Erik Kristiansen var materialforvalter. Har hatt mange hundre kamper før dette og får alle hjulene til å gå rundt. Han viser kjærlighet til utstyret og passer på at alle får det de trenger.

Bjørn Magne Eriksen var også materialforvalter. Er en del av NFF-staben. De fleste fra forbundet kommer fra Kongsvinger.

Øyvind Larsen var videoanalytiker. Han var sjeldent å se på kamp, men veldig dyktig på analyse. Øyvind pleide å analysere kampene mens de pågikk slik at det var en ferdig analyse som ventet rett etter at kampen var spilt.

Christian Karlsson var kokk. Finnen på 204 cm som snakket svensk var lett å se. Personen man så aller minst men alle likte maten hans.